História PCI
PCI Augsburg GmbH a Master Builders Solutions Slovakia spol. s r.o. ako dcérske spoločnosti celosvetovo najväčšieho chemického koncernu MBCC Group, poskytujú inteligentné systémové riešenia a vysokokvalitné produkty pre stavebníctvo.

Už od svojho založenia v roku 1950 je PCI pojmom, ktorý je v oblasti stavebnej chémie vnímaný ako spojenie špičkových technológií, inovácií a nadštandardného servisu. Kvalita a návratnosť vložených prostriedkov, to je krédo produktovej filozofie PCI. Od samotného vývoja cez výber surovín a vstupnú kontrolu až po hotové výrobky, ktoré majú aj vďaka najmodernejším skúšobným laboratóriám najvyššiu kvalitu.

Výrobky sú neustále testované a kontrolované nezávislými inštitúciami a každý deň plnia najnáročnejšie požiadavky našich zákazníkov. Skúsení odborníci, najmodernejšie výrobné zariadenia a najmodernejšie technológie – to všetko spolu prináša najvyššiu kvalitu produktov.

1950

Založenie spoločnosti pod názvom Polychemie GmbH so sídlom vo Frankfurte nad Mohanom a závodom v Augsburgu.

1961

Vznikol nový názov spoločnosti „Poly-Chemie-Ingenieurtechnik“ a zrodila sa značka PCI.

1981

Na trh bol uvedený nový revolučný výrobok PCI Flexmörtel® – špeciálne flexibilné lepidlo na obklady a dlažby. PCI sa týmto stáva lídrom v oblasti pokládky a lepenia obkladov a dlažieb.

1991

Spustená výroba v druhom závode vo Wittenbergu.

1992

Spustená výroba v treťom závode v Hamme.

1996

Zavedenie systému riadenia kvality ISO 9001.

1999

Zavedenie systému environmentálneho manažerstva ISO 14001.

2003

Vďaka inovatívnemu využitiu nanotechnológie pripravila spoločnosť PCI prvé lepidlá a škárovacie hmoty na báze nanotechnológie a uviedla ich na trh pod heslom „Jedno na všetko“ – jedno lepidlo a jedna škárovacia hmota na všetky druhy keramických obkladov a dlažieb.

2006

Spoločnosť PCI Augsburg sa stáva súčasťou koncernu BASF.

2015

Rozšírenie produktového portfólia PCI o produkty a systémy značky Prince Color®. Značka PCI, ktorá je v Európe symbolom technologického lídra na trhu stavebnej chémie, sa tak stáva zastrešujúcou značkou pre oblasť nepriameho (retailového) obchodu pre zatepľovacie systémy, fasádne a interiérové farby, lepidlá na obklady a dlažby, hydroizolácie, škárovacie hmoty, malty, omietky, potery, nátery, ...

2020

Po akvizícii divízie stavebnej chémie koncernu BASF globálnou súkromnou investičnou spoločnosťou Lone Star vznikla skupina MBCC Group.
Kontakt