PCI Multiputz® NoBio Z
PCI prichádza s omietkou, pri ktorej sa nemusia robiť kompromisy medzi kvalitou a cenou. Omietka PCI Multiputz® NoBio Z je unikátna omietka, ktorá spĺňa všetko, čo sa od omietky najvyššieho radu očakáva.

Kvalita každého systému je vždy taká, aká je kvalita jeho najslabšieho článku. V prípade povrchovej úpravy zatepľovacieho alebo fasádneho systému to platí dvojnásobne. Táto úprava uzatvára celý systém a spoločne s pružnými tmelmi odoláva najviac poveternostným vplyvom a bráni prenikaniu vody do systému.

PCI Multiputz NoBio Z | Čistá fasáda bez rias a plesní | Unikátna fasádna silikónová omietka

Štruktúrovaná omietka budúcnosti PCI Multiputz® NoBio Z

V prípade, že sa vyžaduje maximálna životnosť zatepľovacieho alebo fasádneho systému odporúčame použiť na zhotovenie konečných vrstiev špeciálne materiály, ktoré majú okrem funkčnej aj pridanú hodnotu. Medzi tieto materiály patrí aj štruktúrovaná omietka PCI Multiputz® NoBio Z v obľúbenej zrnitosti 1,5 mm alebo 2,0 mm v zatieranej štruktúre.

Táto nová, unikátna silikónová omietka so zatieranou štruktúrou vyniká špeciálnou receptúrou, ktorá sa vyznačuje vysokou odolnosťou proti rastu rias, húb a plesní a samočistiacim efektom. Je hydrofóbna, s tzv. „odperlovacím“ efektom, vďaka ktorému sa na omietke nezachytávajú voda a nečistoty. Je vysoko paropriepustná, mimoriadne stálofarebná s extra vysokou UV ochranou a odolnosťou proti extrémnym zmenám počasia! Na zaistenie celistvosti a mechanickej odolnosti je omietka vystužená tromi typmi sklených vlákien.

Multibiotik efekt – širokospektrálny účinok biocídu v omietke

Omietka PCI Multiputz® NoBio Z so špeciálnou ochranou Multibiotik zaistí dlhodobú odolnosť pred nežiaducemu zachyteniu a rastu plesní a rias. Vyvážený obsah účinných látok a ich pomalé uvoľňovanie zaisťuje optimálnu ochranu proti väčšine mikroorganizmov vyskytujúcim sa bežne na zatepľovacích systémoch a fasádach. Pre omietku PCI Multiputz® NoBio Z bol vyvinutý úplne nový typ biocídnej ochrany. Unikátny biocíd bol vyvíjaný s dôrazom na dlhodobú účinnosť proti čo najširšiemu spektru mikroorganizmov. Pred uvedením na trh prešla omietka náročnou sériou skúšok, ktoré preukázali výrazne vyšší stupeň biotickej ochrany pri porovnaní s omietkami s bežnou biotickou ochranou.

Riadené postupné uvoľňovanie kapsulovaných biocídov

Omietka PCI Multiputz® NoBio Z využíva inovatívnu technológiu obaľovania účinnej látky biocídu membránou, ktorá umožňuje pozvoľné uvoľňovanie aktívnych zložiek. Táto technológia je unikátna využitím polymérového obalu, ktorý chráni účinné látky pred masívnym vyplavovaním. Dochádza tak k riadenému uvoľňovaniu aktívnych látok, ktoré zaisťuje pozvoľné dávkovanie biocídu a výrazne predlžuje dobu účinnosti. Postupné uvoľňovanie je aktivované len prítomnosťou vlhkosti.

Proces uvoľňovania aktívnych látok je úplne bezpečný pre ľudí, zvieratá aj životné prostredie. Zloženie mikrokapsúl s aktívnymi látkami je upravené tak, aby nedochádzalo k negatívnemu ovplyvňovaniu pôdy ani zdrojov pitnej vody. Pri daždi prichádza k takej koncentrácii, ktorá negatívne neovplyvňuje prostredie v okolí stavby.

Test minimálnej nasiakavosti omietky

Nízka nasiakavosť omietky je veľmi výhodnou a potrebnou vlastnosťou. Pri nízkej nasiakavosti je omietka viac odolná proti hnaným dažďom a mrazu, viac odolná proti napadnutiu mikroorganizmami a je aj lepšie čistiteľná. Výborné výsledky pri skúškach nasiakavosti dosiahla omietka PCI Multiputz® NoBio Z aj pri testovaní podľa metodiky záväznej harmonizovanej normy EN 15824 (týmto testom bol produkt zaradený do najlepšej triedy nasiakavosti a to W3). Pre lepšiu predstavu bola vykonaná aj skúška pomocou Karstenovej trubice, ktorá veľmi jasne demonštruje ukážku nasiakavosti omietok.

Klúčové vlastnosti omietky budúcnosti PCI Multiputz® NoBio Z

  • Vysoký obsah silikónových aditív
  • Multi-biotik efekt - jedinečná kombinácia širokospektrálneho kapsulovaného pomaly sa uvoľňujúceho biocídu a fotoaktívnej zložky zaisťuje dlhodobú ochranu pred mikroorganizmami.
  • Najvyšší obsah biocídnej látky
  • Dry and clean efekt – najnižšia nasiakavosť a najvyššia difúzia vo svojej triede
  • Spĺňa najlepšiu triedu nasiakavosti - W3 podľa európskej legislatívy
  • Spĺňa najlepšiu triedu paropriepustosti - V1 podľa európskej legislatívy
  • Kombinácia 3 typov spevňujúcich sklených vlákien, ktoré spolupôsobia proti vzniku vlásočnicových trhlín a zvyšujú odolnosť proti termickému pnutiu a to predovšetkým pri tmavých odtieňoch
  • Mechanická odolnosť a odolnosť proti zmrašťovaniu.
  • Odperlovací efekt s najvyššou odolnosť proti ušpineniu.
  • Umývateľná.
  • Po vytvrdnutí odolná proti vode, mrazu a agresivite vonkajšieho prostredia (silný dážď, dym, agresívne priemyselné znečistenie).
  • Vysoká priľnavosť k podkladu a výborná spracovateľnosť.
  • Najnižšia spotreba a vynikajúca spracovateľnosť.
  • Klasifikácia reakcie na oheň A2-s1, d0.
  • Štandardne dodávaná v bielej farbe alebo v odtieni podľa vzorkovníkov PCI.
  • Súčasť našich certifikovaných zatepľovacích systémov (ETICS) PCI MultiTherm
  • Aditívum PCI Multiputz® UP UNI umožňuje aplikovať omietky aj pri teplotách od +1 °C do +8 °C.

S unikátnou omietkou PCI Multiputz® NoBio Z bude vaša fasáda dlhodobo krásna a dokonale chránená pred uchytením a rastom rias a plesní

Kontakt